De praktijk

Tijdens mijn werk kom ik bijzondere dingen tegen. Hieronder een overzicht van bijzondere patiënten en situaties. Klik op de foto's voor een vergroting.

Meer lezen? Kijk dan eens op mijn Facebook pagina.

Kleine "boze" Ed

29 april 2014 - Vandaag een dankbare klus geklaard samen met Vivianne Beeks bij Kleine "boze" Ed, een te dunne "bejaarde" shetlander. Hij kon nauwelijks meer eten en dat was niet zo raar. Ed had doorgegroeide kiezen die zelfs wonden (gaten) veroorzaken in het tandvlees eronder/boven. Verder veel zweren en kapotte wangen. Na ruim 1,5 uur werken hebben we hem kunnen helpen. Ed wurmde zich daarna gelijk los en ging op zoek naar eten.

Ezeltje Mamalou

8 december 2013 - Ezeltje Mamalou at al lang heel slecht. De dierenarts had al snel gezien dat dat aan haar gebit lag. Bij de controle bleek het een rampzalig gebit te zijn! Ze miste heel veel kiezen, vooral in haar onderkaak. Alles stond schots en scheef, was doorgegroeid en prikte hierdoor in wangen en tong. Voor zover nu mogelijk heb ik haar mond comfortabel gemaakt. Toen ze wakker werd bleef ze maar kauwen omdat haar kiezen dit nu niet meer blokkeerden. Als dank ontsnapte ze na 1,5 uur uit de stal en rende naar mij toe terwijl ik een ander paard behandelde. :-) Ik ga haar nu regelmatig controleren en haar gebit bijhouden.

Indy

8 augustus 2013 - En daar doe ik het voor! Indy is een paard in het rusthuis. Ze was niet meer dikker te krijgen. Na gebitscontrole was wel duidelijk waarom ze niet graag at. Na een intensieve gebitsbehandeling en 2,5 maand later zit ze weer heerlijk in haar vel.

Koe

25 mei 2013 - Weer eens wat anders: de dierenarts belde dat hij een patient KOE had met 2 zeer pijnlijke snijtanden. De koe wilde niet meer eten, en logisch ook....bij 2 snijtanden lag het wortelkanaal open en het leven met zenuwen kwam uit de tanden AUW! Hopelijk voelt ze zich snel beter! Leuk en dankbaar om dit als afwisseling te doen.

Gigi

2 mei 2013 - Eind januari oude Gigi uitgebreid behandeld samen met Vivianne, ze kon nauwelijks meer eten en werd mager. Nu na 3 maanden is ze al flink aangekomen en geniet weer volop van haar oude dag.

Pony P.

7 september 2011 - Pony P. eerder nagekeken omdat hij zo mager was. Maar helaas was er toen alleen bloedgeprikt. Nu bij inspectie van de mond bleken er meerdere loszittende en ontstoken kiezen te zijn, wondjes aan de slijmvliezen en een niet sluitend gebit waardoor kauwen bijna onmmogelijk werd. Hulp ingeschakeld van de dierenarts i.v.m. het trekken van de kiezen en 4 kiezen verwijderd.